مشاوره مالیات بر واردات

مشاوره مالیات واردات

مشاوره مالیات بر واردات

همانطور که دولت ‌ها برای صادر کردن کالا مالیات تعیین می ‌کنند برای کالاهایی که به کشور وارد می‌ شوند نیز نرخ مالیاتی مشخص کرده اند. بهتر است قبل از شروع مقاله به این موضوع بپردازیم که واردات کالا و یا به طور کلی مشاوره مالیات بر واردات به چه چیز هایی گفته می ‌شود. واردات کالا به خدماتی گفته می ‌شود که در سایر کشور ها تولید شده و به مقصدی در کشوری دیگر فرستاده می ‌شود. به طور کلی هدف از وارد کردن کالا و یا خدماتی از سایر کشور ها چند علت دارد. اولین علت و یا هدف از وارد کردن کالا و خدمات به یک کشور این است که ممکن است آن کالا یا خدمات در کشور مقصد تولید نشود. یعنی مواد اولیه و امکانات ساخت آن کالا در کشور مقصد وجود نداشته باشد. دومین علت واردات کالا افزایش قیمت و گران بودن کالا در کشور مقصد می ‌باشد که افراد در این صورت ترجیح می ‌دهند کالا را به کشور خود وارد کنند و با قیمتی پایین ‌تر و با کیفیتی بالاتر آن را تهیه نمایند. مشاوره مالیات بر واردات در شرکت حسابرسی به این موضوع می ‌پردازد که باید از واردات کالا جلوگیری شود و مردم باید از کالاهای داخلی حمایت کنند. البته باید این موضوع را ذکر کرد که تمامی کشور های غنی و فقیر نمی ‌توانند تمامی کالاهای مورد نیاز افراد خود را تامین کنند به همین علت نیز در بسیاری از کشور ها ما شاهد واردات کالا یا مواد اولیه برای ساخت کالا ها می ‌باشیم. از سایر عواملی که موجب واردات کالا به کشور می‌ شود می ‌توان به شرایط جوی، قابلیت ‌های زمین ‌های اراضی، وجود یا عدم وجود کارگر و سایر عوامل اشاره کرد.

مشاوره مالیات بر واردات مالیاتی است که به طور کلی توسط دولت یک کشور برای تمام کالاهایی است که از سایر کشورها وارد می ‌شود. البته نرخ مشاوره مالیات بر واردات برای هر کشور و برای هر کالا متفاوت بوده و نمی ‌توان نرخ معینی را برای تمامی کالا ها و تمامی کشور ها تعیین کرد. مشاوره مالیاتی در تهران و مشاوره مالیاتی در کرج این موضوع را ذکر کرده اند که به طور کلی مشاوره مالیات بر واردات به درصدی از ارزش گمرکی گفته می‌ شود که شامل هزینه‌ های بیمه و حمل و نقل کالا می ‌باشد. در واقع زمان وارد کردن کالا و بسته به نوع حمل و نقل و کالایی که حمل می‌ کنید ارزش مالیات و نرخ آن تعیین می ‌شود که شما موظف به پرداخت این مالیات در شرکت حسابرسی یا در شرکت حسابداری می ‌شوید.

انواع مالیات بر واردات

شرکت حسابرسی در تهران و شرکت حسابرسی در کرج به این موضوع اشاره کرده اند که عوارض واردات در واقع همان مالیاتی است که توسط دولت تعیین شده است و این افزایش قیمت ‌ها برای کالا های وارداتی به علت کاهش دادن این محصولات می‌ باشد. در واقع هزینه ‌های مالیات به علت این است که خریداران بومی به خرید از کالای داخلی خود تشویق شوند. مشاوره مالیات بر واردات همانند سایر مالیات‌ ها از انواع مختلفی تشکیل شده است که مشاوره مالیاتی در شرکت حسابداری، انواع مالیات بر واردات را به شرح زیر توضیح داده است:

  1. مالیات بر سود بازرگانی
  2. مالیات بر حقوق گمرکی
  3. مالیات بر خودروهای وارداتی

مالیات واردات خودرو را مطالعه کنید !

همانطور که در بخش قبل نیز به این موضوع اشاره کردیم، نرخ مشاوره مالیات بر واردات کاملاً متفاوت بوده و بستگی به عوامل زیادی همچون نوع کالای وارد شده، نوع حمل و نقل و نوع کشور صادر کننده دارد. البته طبق توافقی که بین اداره گمرک و سازمان امور مالیاتی ایجاد شد برای تمام کالا های وارد شده به کشور ۴ درصد مالیات بر واردات اخذ خواهد شد. این نرخ جدای از هزینه حمل و نقل و سایر اقدامات می ‌باشد.

کالا های معاف از مالیات

همانطور که قطعاً خودتان نیز این موضوع را می‌ دانید، برای بسیاری از کالاها معافیت مالیاتی در نظر گرفته شده است. معافیت مالیات بر واردات نیز برای شرکت ‌های تولیدی است که پروانه بهره ‌برداری دارند. موضوع معافیت مالیاتی موضوعی است که باید توسط مشاوره مالیات بر واردات و مشاوره مالیاتی در تهران یا مشاوره مالیاتی در کرج بررسی شود. اما به طور کلی برای وارد کردن کالا به کشور نیاز به مدارکی همچون ترخیصیه، گواهی مبدا، فاکتور ها و بارنامه‌ ها دارید.

ترخیصی به معنی سندی است که توسط شرکت ‌های حمل و نقل برای استفاده بلامانع از تشریفات گمرکی به صاحب کالا داده می ‌شود. سند ترخیصی شامل مشخصات گیرنده، تاریخ صدور،  تعداد بارنامه و وزن کالا می‌ باشد. گواهی مبدا نیز به سندی گفته می ‌شود که نشان دهنده کالا و خدماتی است که در کشور مبدا ساخته شده است. در واقع گواهی مبدا شامل اطلاعاتی است که محصول، مقصد و کشور صادر کننده را به طور کامل توضیح خواهد داد. گواهی مبدا مدرکی بسیار مهم برای واردات کالا محسوب می.‌شود. چرا که توسط این مدرک می ‌توان متوجه شد که آیا کالای وارد شده شامل مالیات است یا خیر. به طور کلی نیز گواهی مبدا توسط کشور وارد کننده در توافق‌ نامه ‌های تجاری گنجانده می ‌شود.

از دیگر مدارکی که برای معافیت از مالیات و در حیطه مشاوره مالیات بر واردات بسیار مهم هستند: فاکتور، بارنامه، بارنامه هوایی، گواهی بازرسی پیش از حمل و نقل، هزینه ‌های لیست بسته‌ بندی، فاکتور های حمل و نقل و داشتن سایر گواهینامه ‌ها می‌ باشند.

الزامات مهم در واردات کالا

هنگام وارد کردن کالا الزاماتی وجود دارد که باید به عنوان یک وارد کننده به این موضوع بسیار توجه کنید. کالاهایی که فاسد شدنی هستند همچون محصولات دریایی نیاز به گواهی بهداشتی دارند. این محصولات باید در کشور مبدا، مشخصات دقیق برچسب گذاری و علامت گذاری شده باشند. همچنین محصولات دارویی نیز باید از سوی وزارت بهداشت و آژانس ملی فناوری کشور مبدا تایید شده باشند. لازم به ذکر است که بگوییم در صورتی که محصولات دارویی حاوی دارو هایی برای مبارزه با قاچاق و مواد مخدر و روانگردان باشند وارد کننده باید مجوز مربوطه را داشته باشد. یکی دیگر از الزامات مهم در واردات کالا آموزش مالیات بر واردات به افراد می ‌باشد. افرادی همچون مدیران، حسابداران، حسابرسان، دانشجویان حسابداری و تمامی اشخاصی که کسب و کار دارند تمامی افرادی که در بخش دولتی مشغول به کار هستند از جمله افرادی هستند که باید به طور حتم تحت آموزش مشاوره مالیاتی در شرکت حسابرسی یا شرکت حسابداری قرار بگیرند. در واقع آموزش مشاوره مالیات بر واردات به منظور نظارت بهتر و دقیق‌ تر بر وضع قوانین و مقررات مالیاتی است. آموزش مشاوره مالیات بر واردات به منظور پیشگیری و جلوگیری از تخلفات و یا کاهش دادن حقوق جامعه می‌ باشد. به همین دلیل شما به عنوان یک وارد کننده باید به طور حتم از مراکز مربوطه تمامی مراحل و قوانین مربوط به مالیات و واردات را دریافت کنید و در این زمینه آموزش کامل را ببینید.