درصد زیادی از هزینه ها و خرج و مخارج دولت از طریق پرداخت مالیات تامین می شود و از لحاظ حقوقی هر کسب و کاری که به واسطه خود در حال درآمدزایی است باید به صورت دوره ای مالیات پرداخت نماید.
هر شخص که دارای پرونده مالیاتی باشد در صورت عدم پرداخت مالیات خود یا بروز هرگونه تخلف دیگر بدهکار مالیاتی شناخته می شود و موظف است مالیات خود را به صورت اقساطی پرداخت نماید که به آن تقسیط بدهی مالیاتی می گویند. همانطور که می دانید مالیات دارای قوانین بسیاری است که بیشتر افراد با آن آشنا نیستند از این رو با دریافت مشاوره مالیاتی می توانید اطلاعات مفیدی در مورد مالیات و قوانین آن بدست بیاورید برای دریافت مشاوره می توانید از شرکت حسابداری در تهران کمک بگیرید.
در ادامه این مقاله قصد داریم توضیحات بیشتری در مورد بدهی مالیاتی و تقسیط بدهی مالیاتی در اختیار شما قرار دهیم.
بدهی مالیاتی چیست؟
هر کسب و کاری که از طریق کالا و یا ارائه کردن خدمات مختلف سودی را به دست بیاورد و دارای درآمد مشخصی باشد باید به صورت سالیانه مالیات پرداخت نماید.
مالیات مربوط به هر سازمان را مدیران در زمان تصدی مدیریت باید پرداخت نمایند و در صورتی که در پرداخت آن کوتاهی کنند و وظیفه خود را بجا نیاورند به سازمان امور مالیاتی بدهکار می شوند و علاوه بر میزان بدهی مالیاتی که باید پرداخت کند بدهکار مالیاتی هم شناخته می شود.
در صورتی که از همان ابتدای شروع کسب و کار خدمات حسابداری و مالیاتی خود را به یک شرکت حسابداری بسپارید دیگر دچار چالش های مالیاتی نخواهید شد.
مالیات یکی از منابع مهم درآمدزایی در کشور است که توسط افراد ویژه ای پرداخت می شود. تمامی شرکت ها افراد حقیقی و حقوقی که جزو مودیان مالیاتی هستند وظیفه دارند که مالیات مستقیم و یا مالیات ارزش افزوده را پرداخت می کنند. تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی و یا سازمان های مختلف برای پرداخت نرخ دقیق مالیات مشخص شده یک برهه زمانی مشخص در اختیار دارند که بعد از گذشت این زمان و پرداخت نشدن مالیات افراد دارای بدهی مالیاتی می شوند که موظف به پرداخت آن هستند.
تقسیط بدهی مالیاتی چگونه است؟
میزان مالیاتی که مودیان یا بدهکاران مالیاتی باید به سازمان پرداخت کنند به صورت قسط بندی انجام می شود تا به این صورت مودیان مالیاتی به سختی و تنگدستی دچار نشوند. تقسیط بدهی مالیاتی یکی از راه های کمکی قانون گذاران برای مودیان مالیاتی می باشد که برای این کار به دنبال راه های فرار مالیاتی نباشند.
قانون گذاران با توجه به ماده 167 قانون مالیات های مستقیم این امکان را برای سازمان امور مالیاتی فراهم نموده که در شرایطی که صلاح بدانند توانایی این را داشته باشند که نسبت به پرداخت نرخ اصلی مالیات مودیان و یا جریمه هایی که برای این افراد به دلیل عدم پرداخت مالیات تعلق گرفته است تقسیط بدهی را در نظر بگیرند.
خبر: تمدید تفویض اختیار بخشودگی جرایم و تقسیط بدهی مالیاتی در سال 1403
به گزارش رسانه مالیاتی ایران: دکتر سید محمد هادی سبحانیان رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور در پی درخواست های متعدد و در جهت تکریم مودیان مالیاتی، تمدید مهلت تفویض اختیار بخشودگی جرایم و تقسیط بدهی مالیاتی به مدیران کل امور مالیاتی سراسر کشور را در سال جاری ابلاغ نمود.
با توجه به این بخشنامه 100 درصدی جرایم قابل بخشش برای اشخاص حقیقی تا سقف یک میلیارد ریال و برای اشخاص حقوقی تا سقف سه میلیارد به مدیران کل امور مالیاتی تفویض اختیار شده است.
حداکثر تفویض اختیار زمان تقسیط بدهی از تاریخ بدهی قطعی سال /دوره مربوط برای مالیات های مستقیم به مدت سه سال و برای مالیات و عوارض قانون مالیات بر ارزش افزوده به مدت یک سال تعیین شده است.
جمع بندی
با توجه به توضیحات داده شده در مورد بدهی مالیاتی و تقسیط بدهی بهترین کار این است که از یک شرکت حسابداری برای انجام امور مالیاتی و… مشاوره مالیاتی دریافت کنید و یا حتی می توانید تمامی امور را به آن ها بسپارید تا دچار مشکلات مالیاتی نشوید.