مراحل دادرسی مالیاتی

دادرسی مالیاتی و مراحل آن

دادرسی مالیاتی

اگر مودی دادرسی های مالیاتی هستید، این امکان وجود دارد که دچار مشکل در خصوص رد اظهارنامه تان توسط امور مالیاتی شوید. اگر اظهارنامه توسط امور مالیاتی رد شود، دو راه پیش روی شما قرار دارد که حتماً برای قبول شدن اظهارنامه تان، باید یکی از این راه‌ ها را انتخاب کنید. اولین راه این است که با مبلغ جدیدی که تعیین شده است، مالیات خود را پرداخت کنید و برای این کار می‌ توانید از مشاوره مالیاتی کمک بگیرید. راه دوم نیز این است که نسبت به دادرسی مالیاتی اقدام کنید و میزان مالیات خود را کاهش دهید. در این شرایط بهتر است از مشاورین شرکت حسابرسی یا شرکت حسابداری کمک بگیرید تا نتیجه دادرسی مالیاتی به نفع شما باشد.

برای مشاوره مالیاتی می‌ توانید به دفاتر خدمات مشاوره مالیاتی در کرج و مشاوره مالیاتی در تهران مراجعه کنید. اما اگر نمی دانید که دادرسی مالیاتی چیست بهتر است برای شروع ابتدا با این اصطلاح آشنا شوید. به طور کلی دادرسی مالیات به راه قانونی گفته می ‌شود که در دسترس مودیان مالیاتی قرار گرفته تا برای اعتراض به رای صادر شده استفاده کنند. در واقع دادرسی مالیاتی این فرصت را برای تمام مشاغل، افراد و صاحبین کسب و کار ایجاد می ‌کند که دیگر نگران مالیات و اخذ امور مالیاتی نباشند. بهتر است بدانید با شروع شدن رسیدگی به مالیات، مودیان مالیاتی می‌ توانند موضوعات مختلف مالیات مثل مالیات بیش از حد یا ارزیابی نادرست و رفتار ناعلانه و همچنین روش‌ های وصول نادرست را از طریق دادرسی مالیات بررسی کنند.

 

زمان و مراحل اجرای دادرسی مالیاتی

 

در ابتدا باید این موضوع را متذکر شویم که افراد حقیقی یا حقوقی که دارای کسب و کاری هستند و همچنین از دانش و سواد کافی در این حوزه برخوردار هستند، می ‌توانند به شخصه کارهای دادرسی مالیاتی را انجام دهند.

اما اگر از جمله افرادی هستید که ویژگی ‌های ذکر شده را ندارید و دارای دانش و سواد کافی در این زمینه نیستید بهتر است که از مشاوره مالیاتی یا وکیل مالیاتی استفاده کنید. از آنجایی که مشاوران مالیاتی در این باره بسیار سررشته دارند و از تمامی بخشنامه‌ های مالیاتی که توسط سازمان امور مالیات اعلام شده‌ اند اطلاع دارند واضح ‌تر به شما کمک می ‌کنند و موجب می‌ شوند تا موضوع دادرسی مالیاتی را هرچه سریع ‌تر به سرانجام برسانید.

پرونده مالیاتی شما در طی ۵ مرحله رسیدگی می ‌شود و در آخر رای صادر شده مشخص می‌ شود که آیا پرونده شما مورد تایید قرار گرفته و یا رد شده است. کارشناس اجرا، وظیفه دارد ظرف یک ماه اقدام به بررسی پرونده کند و تصمیم نهایی خود را راجع به پرونده افراد صادر کند. البته باید ذکر کنیم که اگر در مدت زمان قید شده، مجری پرونده نتواند که پرونده را بررسی کند می‌ تواند حداقل تا دو ماه زمان خود را تمدید کند.

حال باید بگوییم که به طور کلی مراحل دادرسی مالیات به ۵ مرحله زیر تقسیم می‌شود:

مراحل اجرای دادرسی مالیاتی

 

اعلام کتبی:

اعلام کتبی اعتراض بدین معنی است که شما بعد از دریافت برگه تشخیص مالیات تنها به مدت ۳۰ روز فرصت دارید که نسبت به رای صادر شده اعلام اعتراض کنید. شما برای اعلام اعتراض باید به اداره امور مالیات مراجعه کنید و بعد از تقاضای بررسی مجدد پرونده خود را به پیش ببرید. البته لازم به ذکر است که بدانید تمام مراحل ذکر شده توسط مشاوره مالیاتی در تهران و مشاوره مالیاتی در کرج و یا توسط وکیل ‌تان هم انجام خواهد شد.

باید این موضوع را نیز ذکر کرد که بعد از بررسی مجدد اظهارنامه خود سه نتیجه مختلف را پیش رو دارید. پذیرش درخواست، رد درخواست و توافق با اداره مالیات سه نتیجه مختلف از بررسی مجدد اظهارنامه شما خواهد بود. پذیرش درخواست بدین معنی است که مسئول مالیاتی که پرونده شما را بررسی کرده است اسناد و دلایلی را پیدا کرده است که به نفع شما رای می‌ دهد و این بهترین نتیجه‌ ای است که می ‌توانید از درخواست دادرسی مالیاتی به دست بیاورید.

رد درخواست نیز کاملاً برعکس نتیجه قبلی است. یعنی مسئول مربوطه هیچ مستندات  و دلایل کافی برای دادرسی شما پیدا نکرده است. توافق با اداره مالیات نیز بدین معنی است که اداره امور مالیات این حق را دارد که با مودی به یک توافق جدید برسد و این یعنی اداره می‌ تواند که میزان مالیاتی که برای شما تعیین شده است را تعدیل کند و به مبلغ پایین تری به توافق برسد.

 

هیئت حل اختلاف مالیاتی:

 

هیئت حل اختلاف مالیاتی بدین معنی است که اگر پرونده شما در اداره مالیات رد شد و نتوانستید که با اداره امور مالیاتی به توافق برسید این هیئت مرجع رسیدگی شما در مرحله بعدی خواهد بود. یعنی بعد از اداره امور مالیاتی، هیئت حل اختلاف مالیاتی است که برای پرونده شما تصمیم خواهد گرفت.

 

شورای عالی مالیاتی:

 

همانطور که در بخش بالا نیز گفتیم یک مودی بعد از دریافت رای هیئت حل اختلافات فقط ۳۰ روز مهلت دارد که درخواست تجدید نظر خود را اعلام کند. در این بخش شما می ‌توانید این درخواست را بدهید که هیئت حل اختلاف مالیاتی قانون را رعایت نکرده و قصد دارید تا شورای عالی مالیاتی پرونده شما را بررسی کند.

 

 هیئت وزارت اقتصاد و دارایی:

 

در صورتی که پرونده شما در هیچ یک از مراحل قبلی به نتیجه نرسید شما می ‌توانید پرونده خود را به هیئت وزارت اقتصاد و دارایی ارجاع دهید.

 

دیوان عدالت اداری:

 

دیوان عدالت اداری آخرین مرحله رسیدگی به پرونده‌ها می‌ باشد. رای دیوان عدالت اداری هر چیزی که باشد لازم الاجرا خواهد بود.

 

سخن آخر

 

در نهایت باید بگوییم که ما در این مقاله سعی کردیم تا شما را در مورد دادرسی مالیاتی به صورت کامل و جامع راهنمایی کنیم. اما باید توجه داشته باشید که همه شما باید دانش و تجربیات و سواد کافی را راجع به دادرسی مالیاتی داشته باشید تا بتوانید مراحل را به خوبی انجام دهید و به نتیجه مطلوب برسید. اما اگر هیچ دانش و تجربه ‌ای در این زمینه نداشتید می ‌توانید از مشاوران مالیاتی شرکت حسابرسی در تهران و شرکت حسابرسی در کرج کمک بگیرید تا بتوانید مراحل اجرای این درخواست را به درستی پشت سر بگذارید.