مالیات درگاه اینترنتی

مالیات درگاه اینترنتی

یکی از مهم ترین منابع درآمد یک کشور، مالیات ها هستند که با هدف تامین رفاه بیشتر برای افراد جامعه از شهروندان یک کشور دریافت می شوند. در سال 1398 مجلس شورای اسلامی قانونی با عنوان (قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان) را تصویب نمود. بر اساس این قانون تمامی دارندگان درگاه های پرداخت اینترنتی، مشمول مالیات درگاه اینترنتی می شوند.

بر طبق این قانون تمامی افرادی که از درگاه های اینترنتی استفاده می کنند، باید در سایت سازمان امور مالیاتی کشور ثبت نام و با دریافت کد رهگیری مالیاتی، پرونده مالیات درگاه های اینترنتی تشکیل دهند. در صورت عدم انجام این کار افراد مجبور به پرداخت جریمه های سنگین مالیاتی شده و درگاه پرداخت اینترنتی آنها نیز مسدود خواهد شد.

مالیات درگاه اینترنتی چیست؟

یکی از مشکلاتی که در سال های اخیر در رابطه با موضوع مالیات وجود داشته است، عدم همخوانی اطلاعات سیستم بانکی با آمار سازمان امور مالیاتی کشور است. بر اساس اطلاعات سیستم بانکی کشور، حجم بالایی از تراکنش های مالی مربوط به تراکنش های صورت گرفته از طریق دستگاه های کارتخوان و درگاه های پرداخت اینترنتی است. این موضوع بیانگر درآمد بالای صاحبان این دستگاه ها و درگاه ها است.

اما سازمان امور مالیاتی کشور به دلیل عدم دسترسی به اطلاعات، قادر به شناسایی صاحبان درآمد نبود و نمی توانست مالیات قانونی را از این افراد دریافت کند. برای مقابله با این مشکل مجلس شورای اسلامی در سال 1398 قانون (پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان) را تصویب کرد.

بر طبق این قانون بانک مرکزی موظف شد که با همکاری سازمان امور مالیاتی کشور، برای هر یک از پایانه های فروش دستگاه های کارتخوان و درگاه پرداخت اینترنتی، شناسه یکتا تعریف کند. در نتیجه تمام تراکنش های انجام شده از طریق حساب های بانکی متصل به درگاه های پرداخت اینترنتی و دستگاه های کارتخوان جزء تراکنش های بانکی مرتبط با کسب و کار صاحب حساب های بانکی محسوب می شوند.

اطلاعات این تراکنش ها از طریق بانک مرکزی در اختیار سازمان امور مالیاتی کشور قرار می گیرد. در نتیجه تمامی دارندگان درگاه های پرداخت اینترنتی باید از طریق پر کردن اظهارنامه مالیاتی، مالیات درگاه اینترنتی خود را پرداخت کنند. در صورتی که صاحبان این درگاه ها اطلاعات خود را در مدت یک سال در سامانه امور مالیاتی کشور ثبت نکنند،  به مجازات درجه شش قانون اسلامی به جز حبس محکوم خواهند شد.

 

مالیات درگاه اینترنتی چگونه محاسبه می شود؟

مالیات درگاه اینترنتی چگونه محاسبه می شود؟

در این بخش قصد داریم در مورد محاسبه مالیات درگاه های اینترنتی توضیحاتی ارائه دهیم. همانطور که گفته شد تمامی دارندگان درگاه های پرداخت اینترنتی باید در سامانه امور مالیاتی کشور ثبت نام و با دریافت کد رهگیری، پرونده مالیاتی برای کسب و کار خود تشکیل دهند. اما لازم است بدانید که کسب و کار ها با میزان بالاتری از یک حد مشخصی از درآمد مشمول پرداخت مالیات می شوند.

در سال 1402 سقف معافیت مالیاتی 120 میلیون تومان می باشد. در واقع اگر درآمد کسب و کار شما کمتر از 120 میلیون تومان باشد، شما از پرداخت مالیات معاف هستید. چنانچه کسب و کار شما درآمدی بیشتر از 120 میلیون تومان دارد، مالیات شما طبق الگوی زیر محاسبه می شود.

درآمد بین 120 تا 168 میلیون تومان: نرخ مالیات 10 درصد

درامد بین 168 تا 276 میلیون تومان: نرخ مالیات 15 درصد

درآمد بین 276 تا 408 میلیون تومان: نرخ مالیات 25 درصد

درآمد بیشتر از 408 میلیون تومان: نرخ مالیات 30 درصد

از آنجایی که هر ساله نرخ مالیات درگاه اینترنتی تغییر می کند و پرداخت مالیات قوانین و تبصره های زیادی دارد، به شما توصیه می کنیم که از مشاوره مالیاتی شرکت حسابرسی در تهران یا شرکت حسابداری در کرج کمک بگیرید.

ثبت نام مالیات درگاه های اینترنتی کجا انجام می شود؟

در بخش های قبلی در مورد اینکه مالیات درگاه های اینترنتی چیست و چگونه محاسبه می شود، توضیح دادیم. همانطور که در بخش قبل توضیح داده شد، تمامی دارندگان درگاه های پرداخت اینترنتی باید در سامانه امور مالیاتی کشور ثبت نام کنند و در صورت عدم ثبت نام جریمه های سنگینی را متحمل خواهند شد. با توجه به اهمیت این موضوع در این بخش در مورد ثبت نام در سامانه امور مالیاتی کشور توضیح می دهیم.

برای ثبت نام و تشکیل پرونده مالیاتی شما باید به سامانه عملیات الکترونیکی امور مالیاتی یعنی tax.gov.ir مراجعه کنید. سپس تمامی مراحل لازم را طی کنید. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر شما می توانید از مشاوره مالیاتی در تهران یا مشاوره مالیاتی در کرج کمک بگیرید.

جمع بندی

با توجه به توضیحات ارائه شده پیرامون موضوع مالیات درگاه اینترنتی، می توان فهمید که موضوع ثبت نام و دریافت کدرهگیری مالیاتی چقدر اهمیت دارد. چرا که در صورت عدم ثبت نام و دریافت کد رهگیری، اطلاعات بانکی این افراد برای سازمان امور مالیاتی کشور فرستاده شده و علاوه بر اینکه این افراد باید مالیات قانونی خود را پرداخت کنند، وادار به پرداخت جریمه های سنگینی نیز خواهند شد.

در نتیجه توصیه ما به شما این است که با توجه اهمیت موضوع، حتما از مشاوره مالیاتی کارشناسان شرکت حسابرسی یا شرکت حسابداری کمک بگیرید تا دچار مشکلات مالیاتی نشوید.