آشنایی با قانون مالیات بر ارزش افزوده
مالیات بر ارزش افزوده از جمله وسیع ترین سیستم های مالیاتی در سراسر جهان می باشد که بر پایه ارزش افزوده خدمات و کالا بر روی آن ها اعمال می شود. به زبان ساده تر باید بگوییم که مالیات بر ارزش افزوده در واقع همان ارزشی می باشد که در طی فرآیند تولید کالا یا خدمات، به مواد اولیه کالا یا خدمات اضافه می شود. به طور کلی مالیات بر ارزش افزوده یک نوع مالیات غیر مستقیم است که افراد هنگام خرید کالا یا خدمات آن را پرداخت می کنند و بر اساس خرید و مصرف افراد مشخص شده و مستقیم از در اشخاص کم نمی شود.آشنایی با قانون مالیات بر ارزش افزوده می تواند به شما کاربران عزیز کمک کند و به شما یاد دهد که برای هر کالا و خدمات چه مقدار مالیات بر ارزش افزوده پرداخت می کنید. شما عزیزان می توانید برای درک بهتر این موضوع با مشاوره مالیاتی تماس بگیرید و اطلاعات مد نظر خود را بدست بیاورید.
همچنین برای آشنایی با قانون مالیات بر ارزش افزوده در ابتدا باید به خوبی بدانید، مالیات بر ارزش افزوده چیست؟ بنابراین تا انتهای مقاله ما را همراهی کنید چرا که می خواهیم اطلاعات مفیدی در این زمینه به شما عزیزان بدهیم.
مالیات بر ارزش افزوده چیست؟
در بحث آشنایی با قانون مالیات بر ارزش افزوده می توانیم بیان کنیم که مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات است که بر پایه ارزش افزوده کالا و خدمات بر روی آن کالا یا خدمات اعمال می شود. معمولا مالیات بر ارزش افزوده در کنار سایر مالیات ها باید به سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت شود. در کشور ایران در سال ۱۳۸۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده تصویب شد و به اجرا درآمد که منبع با ارزشی برای درآمد دولت می باشد که وابستگی دولت به منابع نفتی را کاهش می دهد.
بر اساس گفته های امور مالیاتی کشور، مالیات بر ارزش افزوده گونه مختلفی از مالیات است که به صورت چند مرحله ای، در زنجیره تولید، واردات و توزیع کالا و خدمات به صورت ارزش افزوده کالای فروخته شده و یا خدماتی برای هر محصول یا خدمات به صورت مرحله ای اخذ می شود. به این صورت که مالیات به صورت مرحله ای از تولید، واردات و توزیع پرداخت می شود تا در نهایتا به دست مصرف کننده نهایی برسد و آن را پرداخت کند. شما کاربران عزیز می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوره مالیاتی در تهران یا مشاوره مالیاتی در کرج تماس بگیرید و مشاوره مالیاتی دریافت کنید.
در اصل مالیات بر ارزش افزوده مالیاتی می باشد که عرضه کنندگان کالا و خدمات، باید بر ارزش کالا و خدمات عرضه شده خود به صورت درصدی، در زمان فروش آن کالا و خدمات از خریدار دریافت کنند و به صورت فصلی به سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت کنند. در کشور ایران عرضه کالا و خدمات و همچنین صادرات و واردات کالا نیز مشمول این قانون قرار گرفته است.
مالیات بر ارزش افزوده در چه فصل هایی پرداخت می شود؟
آشنایی با قانون مالیات بر ارزش افزوده به ما کمک می کند تا بهتر مالیات بر ارزش افزوده را درک کنیم و جواب مناسبی برای این سوال پیدا کنیم. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که در هر سال شمسی مالیات بر ارزش افزوده به ۴ دوره مالیاتی ۳ ماهه تقسیم بندی می شود. چنانچه شروع دوره مالیاتی با خاتمه فعالیت مودیان در هماهنگ نباشد، زمان فعالیت مودیان، یک دوره مالیاتی شمرده می شود. وزیر امور اقتصادی موظف است با پیشنهاد سازمان امور مالیاتی زمان دوره مالیاتی را برای هر کدام از گروه های مودیان ۲ یا ۱ ماهه اعلام کند. بنابراین طبق گفته های بالا باید تاریخی برای تعلق مالیاتی در نظر بگیرند. در ادامه مطلب به مبحث تاریخ تعلق مالیاتی می پردازیم:
مالیات بر ارزش افزوده و عرضه کالا
بر حسب مورد، تاریخ صورتحساب، تاریخ تحقق معامله کالا یا خدمات یا تاریخ تحویل کالا یا خدمات، هر کدام که مقدم است.
در موارد ذکر شده در تبصره ماده ۴ آشنایی با قانون مالیات بر ارزش افزوده، تاریخی که کالا در دفاتر قانونی ثبت شده اند یا تاریخی که در آن شروع به استفاده کالا یا خدمات کردند یا تاریخ برداشت، بر حسب مورد، هر کدام که مقدم تر باشد.
همچنین در مورد معاملات موضوع ماده ۹ آشنایی با قانون مالیات بر ارزش افزوده، تاریخ معاوضه است.
ارائه خدمات و مالیات بر ارزش افزوده
بر حسب مورد، تاریخ صورتحساب خدمات یا تاریخ ارائه خدمات، هر کدام که مقدم تر باشد.
مورد معاملات موضوع ماده ۹ آشنایی با قانون مالیات بر ارزش افزوده، تاریخ معاوضه است.
صادرات و واردات و مالیات بر ارزش افزوده
در مورد صادرات، زمان صدور استرداد، در خصوص واردات خدمات یا کالا، زمان ترخیص کالا از گمرک و در مورد خدمت، تاریخ پرداخت ما به ازای خدمات، هر کدام که مقدم تر باشند.
چه کسانی معاف از مالیات بر ارزش افزوده هستند؟
بر حسب مورد، عرضه کالا و خدمات زیر و همچنین واردات آن ها، از پرداخت مالیات معاف هستند؟
- محصولات کشاورزی ای که فرآوری نشده اند.
- دام و طیور زنده مانند زنبور عسل، آبزیان و …
- انواع نهال، بذر، کود و سم
- نان، آرد خبازی، قند، شکر، گوشت، برنج، سویا، حبوبات، شیر، پنیر، شیر خشک مخصوص کودکان، روغن نباتی
- کالاهای اهدایی به وزارت خانه ها به صورت بلاعوض، حوزه های علمیه با تایید حوزه گیرنده هدایا، موسسات و نهادهای دولتی با تایید هیات وزیران
- مطبوعات، کتاب، دفاتر تحریر و …
- کالاهایی که همراه مسافران برای استفاده شخصی خود، وارد کشور می شوند.
- انواع دارو، خدمات درمانی، خدمات توانبخشی و حمایتی، لوازم مصرفی
- خدمات بانکی و اعتباری بانک ها، خدمات حمل و نقل عمومی، فرش دست بافت، رادار و تجهیزات کمک ناوبری هوانوردی فرودگاه ها
اقلام با مصارف نظامی و انتظامی و … موارد گفته شده در بالا جزء اقلامی می باشند که معاف از مالیات بر ارزش افزوده هستند. شما کاربران عزیز می توانید برای کسب اطلاعات مورد نیاز خود به شرکت حسابداری یا شرکت حسابرسی مراجعه کنید.
نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده چگونه می باشد؟
برای محاسبه مالیات بر ارزش افزوده ابتدا باید آشنایی با قانون مالیات بر ارزش افزوده داشته باشید. اما به طور کلی می توانیم بگوییم که برای محاسبه ارزش افزوده کالا یا خدمات، بهای کالا یا خدمات مندرج در صورتحساب می باشد. در صورتی که بهایی در صورتحساب موجود نباشد، یا از ارائه آن خودداری شود و … محاسبه مالیات بر ارزش افزوده آن به تاریخ روز می باشد. شرکت حسابداری یا شرکت حسابرسی می تواند در این زمینه با شما کاربران عزیز کمک شایانی نمایید.
محلسبه مالیات بر ارزش افزوده کالای وارداتی عبارتند از: ارزش کمرگی کالا یا خدمات مانند هزینه حمل و نقل، بیمه، خرید و … به اضافه حقوق ورودی مانند حق کمرگی و سود بازرگانی
توجه داشته باشید که نرخ ارزش افزوده برای کالا یا خدمات مختلف، متفاوت است. به عنوان مثال:
نرخ مالیات بر ارزش افزوده، انواع بنزین و سوخت هواپیماها معادل ۲۰٪ می باشد. شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به شرکت حسابداری در کرج و شرکت حسابرسی در تهران مراجعه کنید.
کلام آخر
در آخر باید بگوییم که حسابداران شرکت ها باید آشنایی با قانون مالیات بر ارزش افزوده و تسلط کاملی بر روی این قانون داشته باشند تا بتوانند مسائل مالی شرکت خود را به درستی مدیریت کنند. بنابراین می توانیم بگوییم که مالیات بر ارزش افزوده یک سیستم جهانی است که ارزش نهایی کالا و خدمات را به صورت مرحله ای بیان می کند. امید است مطالب گفته شده مورد پسند شما عزیزان قرار گرفته باشد. بسیار خرسندیم که ما را تا انتهای مقاله آشنایی با قانون مالیات بر ارزش افزوده همراهی کردید و کمال تشکر و قدردانی را از شما کاربران عزیز داریم.