عدول و عدم عدول در سامانه مودیان

عدول و عدم عدول در سامانه مودیان

عدول و عدم عدول در سامانه مودیان و تفاوت آنها

پیچیدگی و تحول در دنیای مالی و مالیاتی مفاهیمی جدیدی به نام عدول یا عدم عدول ایجاد کرده است .با راه اندازی سامانه مودیان مفاهیم جدیدی در دنیا مالی و مالیاتی ایجاد شده است . عدول و عدم عدول یکی از این مفاهیم ناشناخته برای عموم است که موسسه حسابرسی آتیه حساب ارقام قصد دارد در این مقاله این موضوع را مورد بررسی قرار دهد .

عدول از حد مجاز فروش چیست ؟

عدول از حد مجاز فروش در سامانه مودیان به طور خلاصه بدین معنا است که فروشنده ای بیش از حد مجاز در سامانه مودیان گزارشات فروش ثبت کرده است و در وضعیت عدول قرار گرفته است . حال وضعیت عدول یک فروشنده برای خریداران یک زنگ خطر تلقی میشود چرا که ممکن است با خرید از آن فروشنده تراکنش هایشان دچار مشکلات مالیاتی شود .

عدوم عدول حد مجاز فروش چیست ؟

عدم عدول حد مجاز فروش همانطور که از اسمش پیدا است در مقابل عدول حد مجاز فروش قرار دارد . بدین معنا است که فروشنده در سامانه مودیان با توجه به گزازارشاتی که ثبت کرده است از حد مجاز فروش خود فراتر نرفته است . در این صورت فروشنده در وضعیت عدم عدول قرار میگیرد که موجب آسوده خاطری خریداران برا خرید از آن فروشنده میشود چرا که از اعتبار ارزش افزوده نیز بهره مند میشوند .

تأثیر وضعیت عدول بر خریداران چیست؟

در بالا با مفهوم عدول از حد مجاز فروش فروشندگان آشنا شدیم . حال اگر خریداران بخواهند از فروشندگانی که در وضعیت عدول قرار دارند باید موارد زیر را در نظر داشته باشند :

  • از دست رفتن اعتبار و ارزش مالیاتی خرید

اگر خریداران از فروشندگانی که در وضعیت عدول قرار دارند خرید کرده یا خدماتی دریافت کنند احتمال اینکه اعتبار مالیالتی خود را نتوانند در مالیات ارزش افزوده قرار دهند افزایش میابد .

  • احتمال جریمه های مالیاتی

از دیگر مواردی که ممکن است برای خریداران در صورت خرید یا دریافت خدمات از فروشندگان قرار گرفته در وضعیت عدول پیش بیاید صدور جریمه های مالیاتی در صورت پیگیری و بررسی دقیق سازمان امور مالیاتی است .

  • تاخیر در ثبت و استفاده از فاکتور های خرید

فاکتور های صادر شده توسط فروشندگانی که در وضعیت عدول قرار دارند امکان دارد در سامانه مودیان با تاخیر یا اصلا ثبت نشوند . همین موضوع باعث میشود تا مزایای مالیاتی را برای خریداران مختل شود .

مزایای عدم عدول مودیان در سامانه مودیان

عدم عدول در سامانه مودیان مزایایی را به همراه دارد که به حفظ شفافیت مالیاتی بسیار کمک میکند . همچنین اغلب این مزیت ها به کمک مودیان مالیاتی می آید که عبارتند از :

  • کاهش ریسک جریمه ها و تخلفات مالیاتی

بدین معنی است که مودیان اگر حد مجاز فروش را رعایت کرده باشد میتوانند خود را از جریمه های مالیاتی و پیامد های قابل توجه آن در امان باشند .

  • افزایش اعتبار مالیاتی و بهره‌مندی از تسهیلات قانونی

مودیانی که بتوانند در وضعیت عدم عدول در سامانه مودیان قرار بگیرند نشان داده اند که قوانین سامانه مودیان را به درستی رعایت کرده اند . این امر باعث میشود تا مودیان بتوانند از از مزایای اعتبار مالیاتی در معاملات خود استفاده کنند .

تماس با کارشناسان ما جهت استعلام وضعیت در سامانه مودیان

استعلام وضعیت عدول یا عدم عدول با موسسه حسابرسی آتیه حساب ارقام

استعلام وضعیت عدول یا عدم عدول در سامانه مودیان مالیاتی

اگر قصد استعلام وضعیت عدول یا عدم عدول در سامانه مودیان را دارید با فرآیندی مشخص را طی کنید . اگر به دنبال موسسه حسابرسی در کرج یا موسسه حسابرسی در تهران هستید آتیه حساب ارقام میتواند با شما همکاری کرده و از وضعیت شما در سامانه مودیان مالیاتی بررسی کند .

مراحل استعلام  وضعیت عدول یا عدم عدول

  1. ورود به سامانه مودیان مالیاتی : در ابتدا شما باید در سامانه مودیان با استفاده از نام کاربری و رمز عبور به پروفایل مالیاتی خود دسترسی پیدا کنید .
  2. بررسی گزارش های مالیاتی : در بخش گزارش های مالیاتی سوابق خود را بررسی کرده و با دقت اطلاعات را مرور کنید. این مدارک و اطلاعات شامل فاکتور ها ، تراکنش ها و اسنادی است که شما در سامانه مودیان ارائه کرده اید .
  3. پیگیری پیان ها و خطاها : اگر مدارکی که ارائه کرده اید با تعهدات قانونی سامانه مودیان مغایرت داشته باشد شما خطا و هشداری از طرف سامانه دریافت خواهید کرد . در صورت دریافت خطا و هشدار مبنی بر قرار‌گیری شما در وضعیت عدول ، به دقت بررسی کنید و عامل را شناسایی کنید .

درصورت بروز مشکل و ابهام از خدمات پشتیبانی سامانه مودیان یا برقراری ارتباط با کارشناسان موسسه حسابرسی آتیه حساب ارقام ارتباط بگیرید .

مراحل رفع عدول در سامانه مودیان مالیاتی

برای رفع عدول در سامانه مودیان باید مراحلی را به دقت و کاملا درست انجام دهید . این مراحل به شرح زیر میباشد :

  1. ورود به سامانه و پروفایل مالیاتی : در ابتدا با نام کاربری و رمز عبور خود وارد سامانه مودیان و پروفایل مالیاتی خود شوید .
  2. بررسی پیام ها و اخطار ها : در صورت بروز مشکل ، سامانه به شما پیام هایی مبنی بر خطایی که صورت گرفته است میدهد . حال این خطاها میتواند به دلیل نقص در اطلاعات ، تاخیر در ارسال یا مغایرت با قوانیناست که در پیام ها و هشدار ها ذکر شده است . در صورت مشاهده خطا باید به شناسایی علت بپردازید و آن را رفع کنید . حال ممکن است نقص اطلاعات باشد که شامل فاکتور های رد شده ، تراکنش های ناقص یا مغایرت های مالی است که باید آنها را اصلاح کنید .
  3. اصلاح اطلاعات و ارسال گزارشات اصلاح شده : اطلاعاتی را که مشکل ساز بودند اصلاح کنید و در صورت نیاز از نسخه پشتیبان استفاده کنید و در سامانه مودیان بارگذاری کنید .

جمع‌بندی و سخن آخر

عدول و عدم عدول در سامانه مودیان مفاهیمی حیاتی برای مودیان مالیاتی محسوب می‌شوند که تأثیر مستقیمی بر اعتبار مالیاتی و روند گزارش‌دهی آن‌ها دارند. مودیانی که در وضعیت عدول قرار می‌گیرند، ممکن است با مشکلاتی نظیر جریمه‌های مالیاتی و کاهش اعتبار مواجه شوند. در مقابل، رعایت قوانین سامانه و قرار گرفتن در وضعیت عدم عدول، منجر به افزایش شفافیت مالیاتی و بهره‌مندی از مزایای قانونی خواهد شد. شناسایی به‌موقع خطاها، اصلاح اطلاعات و استفاده از خدمات پشتیبانی سامانه می‌تواند به مودیان در رفع مشکلات کمک کند و آن‌ها را در مسیر حفظ انضباط مالیاتی قرار دهد. رعایت دقیق تعهدات مالیاتی گامی مؤثر در جهت بهبود اعتبار مالیاتی و بهره‌وری اقتصادی است. آتیه حساب ارقام یک موسسه حسابرسی در کرج است که شما میتوانید با خیالی آسوده به همکاری با ما بپردازید .