انواع صورتحساب های الکترونیک سامانه مودیان

انواع صورتحساب های الکترونیک سالمانه مودیان

انواع صورتحساب های الکترونیک سامانه مودیان

صورتحساب الکترونیکی یک سند قانونی و رسمی برای معاملات تجاری می باشد که در سامانه مودیان به صورت الکترونیکی ثبت می شود. صورتحساب الکترونیکی در واقع جایگزین صورتحساب های کاغذی است و مزایایی زیادی مانند صرفه جویی در زمان و هزینه، سهولت در مدیریت، کاهش خطا و اشتباه و افزایش امنیت دارد. انواع صورتحساب های الکترونیک سامانه مودیان به انواع مختلفی تقسیم می شود که ممکن است هر کدام از این صورتحساب ها تفاوت ها وشباهت های داشته باشند. سامانه مودیان انواع مختلفی از صورتحساب ها دارد که هر کدام مخصوص کسب و کار خاصی است. در واقع همه صورتحساب ها زیر مجموعه انواع صورتحساب های الکترونیک سامانه مودیان و صورتحساب های غیر الکترونیک است.

بنابراین طبق مطالب بالا می توانیم بگوییم که انواع صورتحساب های الکترونیک سامانه مودیان به دو دسته صورتحساب های الکترونیکی و صورتحساب های غیر الکترونیکی تقسیم می شود. صورتحساب های الکترونیکی در سامانه مودیان دارای یک شماره مالیاتی منحصر به فردی است. همچنین صورتحساب های الکترونیکی در سامانه مودیان دارای ۴ دسته اصلی (صورتحساب الکترونیکی اصلی، صورتحساب های الکترونیکی اصلاحی، صورتحساب الکترونیکی ابطالی، صورتحساب الکترونیکی برگشت از فروش مودیان) و ۳ نوع (صورتحساب الکترونیک نوع اول، صورتحساب الکترونیک نوع دوم، صورتحساب الکترونیک نوع سوم) تقسیم می شوند.‌

صورتحساب های الکتررونیک‌ بلافاصله بعد از فروش خدمات یا کالا به سامانه مودیان ارسال می شود و در این سامانه ثبت می شود. به این نکته توجه داشته باشید که تحویل یک نسخه چاپی از این صورت حساب ها به مشتری امری الزامی است. شما عزیزان می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوره مالیاتی در تهران یا مشاوره مالیاتی در کرج تماس بگیرید و مشاوره مالیاتی از آن ها دریافت کنید تا بتوانید کارهای مالیاتی خود را نحو احسن انجام دهید.

صورت حساب الکترونیکی مالیاتی چیست؟ مطالعه کنید!

صورت حساب های الکترونیکی

صورت حساب الکترونیکی اصلاحی

در گذشته که صورتحساب ها همه به صورت کاغذی بودند امکان اصلاح صورتحساب ها وجود نداشت. صورتحساب هایی قبلی کاملا باطل می شدند و فاکتورهای جدیدی برای متقاضیان صادر می شد. اما امروزه با پیشرفت علم، صورتحساب ها به صورت الکترونیکی است، امکان اصلاح فاکتور ها و صورتحساب ها وجود دارد. به این صورت که صورتحساب های اصلاحی همراه تمام اصلاحات در صورتحساب اصلاحی درج می شود. در صورتی که صورتحساب های الکترونیک سامانه مودیان از نوع اول باشد، باید توسط خریدار تایید شود.

درصورتی که از نوه دوم باشد نیاز به تایید خریدار ندارد. (توجه داشته باشید که این اصلاحات برای مشخصات و اطلاعات فروشنده و خریدار امکان پذیر نیست).

به طور مثال اگر اطلاعات کالا صحیح وارد نشده باشد یعنی کمتر یا بیشتر ثبت شده باشد، در این صورت امکان اصلاح صورتحساب ها وجود دارد و شما می توانید صورتحساب های قبلی را در سیستم باطل کنید و صورت حساب جدیدی وارد سیستم نمایید. مشاوره مالیاتی می توانید در این زمینه کمک فراوانی به شما متقاضیان عزیز نمایید.

انواع صورتحساب های الکترونیک سامانه مودیان از نوع ابطالی

صورتحساب های الکترونیکی ابطالی یکی دیگر از صورتحساب های موجود در سامانه مودیان است. در این نوع صورتحساب ها، پس از ثبت و ارسال صورتحساب در سامانه مودیان توسط فروشنده حذف آن امکان پذیر نمی باشد. در صورت نیاز فروشنده باید نسبت به ابطال، صورتحساب ها اقدام کند. مثلا اگر اصلاعات خریدار مانند شماره اقتصادی، شناسه کالا، تاریخ صدور فاکتور و … اشتباه بود، عدم وجود معامله را در سامانه اثبات می کند و فروشنده می تواند آن صورتحساب را باطل کند. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که فروشنده باید در صورت ابطال صورتحساب ها، صورتحساب های ابطالی را مانند صورتحساب های غیر باطلی دوباره به سامانه ارسال کند.

انواع صورتحساب های الکترونیک سامانه مودیان از نوع برگشت از فروش

برگشت از فروش یکی از رایج ترین اصلاحات موجود در علم حسابداری می باشد. این به معنا که در صورتی که بخشی از خدمات یا کالا ممکن است بعد از فاکتور توسط خریدار برگشت داده شود. مثلا فروشنده تعداد ۲۰۰ جعبه بیسکویت فروخته است، اما خریدار تعداد ۵۰ جعبه از بیسکویت ها را برگشت می دهد. در این مواقع فروشنده باید صورتحساب الکترونیکی برگشت از فروش را تنظیم و ثبت کند که این صورتحساب به منزله اصلاح صورتحساب قبلی می باشد، که امکان تغییر هیچ اطلاعاتی در آن وجود ندارد و فقط می توان اعداد و ارقام را تغییر داد. شرکت حسابرسی در تهران و شرکت حسابداری در تهران براحتی می تواند به شما عزیزان کمک کند تا صورتحساب های الکترونیک سامانه مودیان از نوع برگشت از فروش را به راحتی تنظیم کنید و سپس به سامانه مویان ارسال نمایید.

انواع صورت حساب های الکترونیک

انواع صورتحساب های الکترونیکی نوع اول

در این نوع صورتحساب ها اطلاعات فروشنده و خریدار ثبت می شود که معامله ی بین فروشنده و خریدار می تواند به صورت نقدی و یا نسیه انجام شود. هنگامی که صورتحساب الکترونیکی نوع اول صادر می شود باید برای خریدار مالیات بر ارزش افزوده محاسبه شود. صورتحساب های نوع اول دارای الگوهایی می باشد که در ادامه مطلب به آن ها می پردازیم.

  • صرافی ها (فروش ارز و دلار)
  • مشاغل خدماتی (صورتحساب های مربوط به قبوض خدماتی)
  • پیمانکاران (قراردادهای پیمانکاری)
  • تاجران و بازرگانان (صورتحساب های مربوط به صادرات)
  • فروشندگان طلا (صورتحساب های مربوط به طلا، جواهرات، پلاتین)

موارد گفته شده در بالا، الگوهای صورتحساب الکترونیکی نوع اول می باشد. شرکت حسابرسی یا شرکت حسابداری می تواند به شما مودیان عزیز برای تنظیم و ثبت اطلاعات مربوط به حساب های الکترونیکی نوع اول کمک بسیاری نمایید.

انواع صورتحساب های الکترونیک سامانه مودیان از نوع دوم

این صورتحساب در صورتی صادر می شود که معامله فقط به صورت نقدی انجام شود. بنابراین مالیات بر ارزش افزوده برای خریدار احتساب نمی شود. شرکت حسابداری می تواند به شما مودیان عزیز در این زمینه کمک کند تا صورتحساب های صحیحی تهیه کنید و به سامانه مودیان ارسال نمایید.

انواع صورتحساب های الکترونیک سامانه مودیان از نوع سوم

در هنگام صدور این نوع صورتحساب، مالیات بر ارزش افزوده برای خریدار احتساب نمی شود. این صورتحساب ها به صورت گزارش دستگاه های کلرت خوان، گزارش درگاه های پرداخت الکترونیکی و رسید هستند که دارای یک شماره مخصوص مالیاتی می باشند.

صورتحساب های غیر الکترونیکی

صورتحساب های کاغذی از نوع صورتحساب های غیر الکترونیکی می باشند. توجه داشته باشید که به موجب اطلاعیه ها و دستوالعمل های سازمان دارایی، کلیه صورتحساب ها باید به صورت الکترونیکی تنظیم و صادر شوند. همچنین یک نسخه چاپی از آن ها نیز باید به خریدار داده شود.

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم انواع صورتحساب های الکترونیک سامانه مودیان را مورد بررسی قرار دادیم. امید است مطالب گفته شده در این مقاله مورد پسند شما کاربران عزیز قرار گرفته باشد. بسیار خرسندیم که ما را تا انتهایی مقاله همراهی کردید و کمال تشکر و قدردانی را از شما بزرگواران داریم.